Най-доброто за сърцето

В хранителната добавка „Баланс сърдечносъдова система“ се срещат древното познание на предците със съвременните биотехнологии

Екстрактите от девет прецизно подбрани билки и горски плодове в съчетание с лимец, ябълков пектин и инулин правят хранителната добавка „Баланс сърдечносъдова система“на „Тракеия“ истинска находка сред богатия избор на продукти в подкрепа на най-скъпия ни мускул.

Нейният състав доставя минерали, витамини и хранителни вещества, жизненоважни за поддържане на здравословния баланс в организма, укрепване на сърдечния мускул и кръвоносните съдове. Благоприятният ефект се дължи на набора от билки, познати в народната медицина от незапомнени времена, и технология, обхващаща всеки детайл – състава на почвата, отглеждането на растенията във високопланински, екологични райони, извличането на чисти, мастноразтворими екстракти. Резултатът е изцяло натурален, водоразтворим гранулат с висока усвояемост от организма.

В състава на добавката са включени мента, прочутият странджански чай, листа от гинко билоба, невен, плодове на планински лимон, червена боровинка, кайсия, шипка и глог. Лимецът и пектинът са източници на фибри, които освобождават организма от натрупаните токсини в клетките, подобряват здравината и еластичността на кръвоносните съдове и създават подходяща среда за усвояване на целебните вещества. Освен това подпомагат електролитния баланс чрез регулиране на киселинността, нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Заедно с билките подобряват функциите на сърцето, черния дроб и далака.

Инулинът стимулира растежа на полезните бактерии, от които зависи здравината на лигавицата на червата, функцията на храносмилателната система, която е определяща за нивата на триглицеридите, холестерола и кръвната захар – ключови фактори за здраво сърце. Водоразтворимият силиций пък е иновативен компонент за ефективното усвояване на хранителните вещества.

„Нашите добавки имат широкоспектърно, комплексно въздействие поради синергичния ефект от съчетанието на съставките им. Например ментата подобрява кръвообращението и понижава артериалното налягане, облекчава често срещаните храносмилателни проблеми като метеоризъм и повишена киселинност. Тя редуцира и риска от сърдечносъдови проблеми, свързани със стреса. От друга страна, храносмилателните ензими спомагат за разграждането на храната и така намаляват натоварването на сърдечносъдовата система“, заявява инж. Лишков, основател на компанията.

Хранителната добавка „Баланс сърдечносъдова система“ не съдържа глутен и лактоза, консерванти, алергени и ГМО. За нейния прием е достатъчна чаша топла вода, желание за добро здраве и усмивка, с която да започне денят. „Тракеия“ ще направи останалото.

Статията е публикувана в Списание 8, бр. 1/2024 г.

Д-р инж. Гинка Стоева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Виж повече тук