Бирена мая – безкрайни ползи за здравето и организма

Бирената мая се получава от едноклетъчни гъби (дрожди), наречени Saccharomyces Cerevisiae и се използва при производството на бира. Тя се явява вторичен продукт на бирената индустрия. Използваните дрожди абсорбират витамини, минерали и хранителни вещества от хмела и ечемика които се използват в пивоварния процес.

Бирената мая е добър източник на минерали – селен, протеини, на B-комплекс витамини, и хром.

Витамините В-комплекс в нея включват от В1 до В9 и според някои източници В12 в много малки количества, което се оспорва. Той се добавя в хранителните добавки с маята, за да се комбинира с другите от групата.

Бирената мая може да подобри състоянието на кожата при акне, да помогне за предотвратяване на настинки и грип. Използва се и срещу възпаления и инфекция на кожата. Укрепва зъбите, ноктите и косата. Помага и в  борбата с бактериите, които причиняват инфекции в червата, както и подобряване на защитните сили на организма срещу вирусни инфекции на белите дробове.


Други ползи и приложения: 

Диабет
Бирената мая съдържа главно сложни захари и е подходяща за използване при пациенти с диабет. Някои проучвания показват, че хром добавки могат да помогнат на хората с диабет да контролират нивата на кръвната захар.

Висок холестерол
Няколко проучвания показват, че бирената мая може да помогне за намаляване на LDL („лошия“) холестерол в кръвта и за повишаване на HDL („добър“). Тя е отлично средство за регулирането на холестерол, естествен антибиотик, който контролира бактериите, които могат да бъдат вредни за човешкото тяло.

Отслабване
Въпреки че някои проучвания показват, че хромът може да помогне за намаляване на телесните мазнини, количеството на тези загуби е малко в сравнение с това, което може да се намали при упражнения и добре балансирана диета.


Бирена мая се съдържа в следните продукти на Тракеия:

Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Виж повече тук