Силиций

„Никой организъм не може да съществува без силиций”

 

Силицият е втория по важност химичен елемент в човешкия организъм след кислорода. Той влиза в химични реакции с почти всичко, което се намира около него и по тази причина се нарича „жив атом”. Благодарение на химическата си природа, силицият чрез своя електричен заряд, улавя и извежда извън тялото вредните за организма бактерии, микроорганизми и вируси.

Силицият също така участва като катализатор и енергоизточник в многобройни обменни процеси, като подсигурява нормалното им протичане и помага клетъчните молекули да образуват единна структура. Поддържането на нормални стойности силиций (7 грама) в нашия организъм, осигурява нормалното управлението на жизнените процеси от мозъка и намалява риска от Алцхаймер.

Без достатъчно силиций човешкият организъм не може усвои над 70 микро- и макроелемента, което води и до техния дефицит. Увеличаването на приема на лесно усвоими от нашия организъм форми (хелатни) на силиций, води до нарастване количеството на лимфоцитите, имуноглобините, макрофагите, колагена и забавя процесите на стареене. Ако трябва да бъдем кратки, няма орган, тъкан или система в която силиция да не участва.

Вдъхновени от множеството полезни характеристики на лимеца, основен елемент в храните на древните траки, всички продукти под марката Тракеия съдържат и водоразтворим силиций от люспата на лимеца. 

Силицият се усвоява от човешкото тяло и подпомага въздействието на полезните вещества и билки в нашите продукти, предназначени за балансиране на основни системи в организма и нуждите на съвременния човек.

Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Виж повече тук