Тракеия – Храни от древността

Нашата мисия

Тракеия е научно изследователска компания, посветена на разработването и производството на висококачествени и изцяло натурални хранителни добавки.

Нашата цел е да помогнем на клиентите ни да съхранят и подобрят своето здраве и благополучие, предлагайки иновативни продукти, които отговарят на най-високите стандарти за чистота, качество и ефективност. Чрез сътрудничеството ни с водещи научни институти в страната, ние прилагаме иновативни биотехнологии и научно-приложни изследвания за разработване на нашите производствени процеси и продукти.

Благодарение на натрупаната експертиза в научните изследвания, разработката на формули и съвременно производство, имаме възможността да създаваме добавки, които отговарят на специфичните нужди на човешкия организъм

Инж. Иван Лишков – Основател на Тракеия

Инж. Иван Лишков е изследовател на древното историческо минало, който от десетилетия не само изучава своя роден край, а с всички възможни средства участва в разгадаването на тайните на Долнодунавската цивилизация на територията на Врачанско и Видинско. Синът на известния видински краевед Христо Лишков е убеден, че „откритията трябва да доминират над знанията и винаги трябва да се стремим към постоянно усъвършенстване“. Сътрудничеството му с водещи научни институции и световноизвестни експерти от различни области на познанието превръщат археологическите разкопки в мащабен интердисциплинарен проект с практическа полезност за съвременния свят.

Откъде идва името „Тракеия“

Идеята за името се ражда, когато инж. Лишков вижда изображенията върху каничка от най-голямото тракийско съкровище – Рогозенското.

Ето как изглежда:
Отляво е тракийският бог ТРА, повелител на Слънцето. Отдясно – тракийската богиня майка КЕИЯ, богиня на Луната. Срещата на двете божества в дните на пролетното и есенното равноденствие е кодирана в името ТРАКЕИЯ – символ на живота и равновесието. Тогава денят и нощта са равни, а женското и мъжкото начало сътворяват баланс. И тъй като това е ключовата дума за хранителните добавки, той ги кръщава „Тракеия“.

Нашите добавки

Добавките „Тракеия“ имат 100% растителен произход, нямат консерванти или антислепващи агенти. Лимецът се отглежда при 1700 м надморска височина в биосферен резерват „Западни Родопи“. Билките и горските плодове събират от екологично чистия район в биосферен резерват „Странджа“. Фирмата патентова и използва технология, при която, когато попаднат в организма, целебните свойства на растенията се реактивират, защото са екстракти с водо- и мастно- разтворима основа. Продуктите покриват най-високите стандарти за чистота, качество и ефективност.